Idén 21. alkalommal rendeztük meg – gimnáziumunk volt tanárára, Meleg Istvánra is emlékezve – az általános iskolások számára hirdetett kémiaversenyünket. Február 11-én, szombaton került sor a verseny döntőjére, ahová mindkét korcsoportban a legjobb 32 versenyző jutott. A megjelent 27 hetedikesnek 90 perc, míg a 19 nyolcadikosnak 2*50 perc alatt kellett a feladatokat megoldaniuk.

Az írásbeli munka után ebédszünet, majd a kísérleteket bemutató előadásaink következtek. Utóbbiakat ebben a tanévben iskolánk tagozatos diákjai tartották külön a 7.-es és 8.-os versenyzőknek és érdeklődő kísérőiknek. Az eredmények kihirdetésére évfolyamonként került sor. Az emléklapokat, okleveleket és az első négy-négy helyezett könyvjutalmát a Meleg István Alapítvány a Kémia Oktatásáért kuratóriumi titkára, Prókai Szilveszter, valamint iskolánk igazgatója, dr. Nagy Anett adták át.

A verseny összesített eredménye, feladatai és megoldókulcsai a mellékelt dokumentumokban érhetők el. Gratulálunk minden döntősnek! Jövőre is várjuk szeretettel a kémia iránt érdeklődő diákokat!

A verseny megrendezését a Meleg István Alapítvány és a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja támogatta.