Dokumentumok

Az iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) vezetése és nyilvántartása során az egyéni napló kötelező dokumentum. Ennek alapján az iskola az elektronikus naplóba is átvezeti az órákat. Az órákat naponként kell fölvezetni, tehát egy ötnapos táboroztatás segítése öt sorban történhet. Tanítási napokon legfeljebb 3 óra, illetve hétvégén, szünetekben legfeljebb 5 óra teljesíthető egy napon.
A közösségi szolgálat keretében természetesen iskolai többletfeladatok és vállalások teljesítését is elfogadjuk (pl. tanév eleji tankönyvosztás, felvételin és egyéb rendezvényeken az esemény támogatása; kulturális és közösségi többletfeladatok), azonban elvárás, hogy az iskolán kívül legalább két helyen is teljesítsünk közösségi szolgálatot, valamint legalább két tanévben vegyünk részt valamilyen tevékenységben.
Ugyancsak ajánlás, hogy tanulóink a 11. évfolyam végéig teljesítsék óráikat, ne hagyják az érettségi felkészülés időszakára ezt a tevékenységet.

A megállapodások listájában szereplő szervezetekkel már nem kell újabb együttműködést kezdeményezni. Ha egy szervezet itt még nem szerepel, akkor az iskola előkészíti és megköti a megállapodást (tehát ez nem tanulói feladat). A megállapodások listája nagy segítség lehet azok számára, akik megfelelő szervezet keresésén gondolkodnak. A listás lehetőségek egyrészt adottak, másrészt támpontul szolgálhatnak, milyen szervezeteknél találtak a korábbi tanulók jó közösségi szolgálatos lehetőségeket.

Egy megkötött megállapodás dokumentuma (minta). Az iskola intézi.

A jelentkezési lap az egyéni napló mellett a másik kötelező dokumentum. Ezt a közösségi szolgálat megkezdése előtt kell kitölteni, és a tanulón kívül a szülő is aláírja. Általában tanévenként egy jelentkezési lapra lehet szükség.