Külkapcsolatok

Iskolánk a korábbi évtizedekben is gondot fordított a külföldi iskolákkal és szakmai szervezetekkel való kapcsolat felvételére, ezeknek a kapcsolatoknak az ápolására. Ennek egyik fontos eseménye volt a Radnóti Miklós Gimnázium által 1979-ben megrendezett UNESCO-asszociált (társult) iskolák országos értekezlete.

Az idegen nyelvek tanulásában és különböző országok, népek kultúrájának, valamint a határon túl élő magyar közösségek helyzetének, iskolaéletének megismerésében jelentős szerepe lett a közvetlen kapcsolatok kialakításának. A ’80-as évektől így egyre inkább előtérbe került a külföldi tanulmányutak szervezése. A rendszerváltoztatást követően több ízben Németországba, Svédországba, Finnországba, Dániába utaztunk diákjainkkal. A közelmúlt nemzetközi kapcsolataiban meghatározó volt az Erasmus+ programban való folyamatos részvételünk. A határon túli magyar közösségekhez a Határtalanul! program keretében rendszeresen eljuthatunk, míg a Rákóczi Szövetség támogatásával évről évre ellátogatunk Aradra.

Az utóbbi időszak legfontosabb, élő kapcsolatai a következők:

Az utóbbi időszakban – a diákcsere-programok mellett – több tanulmányi kirándulást is szerveztünk az európai kultúra bölcsőjébe, Görögországba, a műemlékeiről híres Olaszországba valamint az Alpok hófödte hegyei közé is. Manapság egyre gyakrabban használjuk ki a fapados repülők adta lehetőségeket, és látogatunk el diákjainkkal egy-egy világvárosba, például Rómába, Londonba, Brüsszelbe, vagy Barcelonába.