2022. december 16-án ismét megrendeztük hagyományos radnótis irodalmi kávéházunkat. Hosszú évek óta szerveződnek ezek a délutánok, ám a pandémia miatt két évben elmaradt a közösségi alkalom. Együtt, egymást megajándékozva mondunk itt verseket, olvasunk kisprózát, muzsika szólal meg, ezúttal egy drámarészlet is elhangzott.

Nagy öröm volt a zongorajáték hallgatása, a szép klarinétmuzsika, a karácsonyi színezők felett összehajló diákok csendes figyelme, majd a produkciókat követő nagy taps. Az ott kialakuló, spontán szerveződő műsort Fabulya Andrea tanárnő vezette, a hangulatot fokozó kávét, teát, színezőket Fiedler Judit tanárnő szervírozta, készítette elő. Az estünk szervezését Várhidi Gyula tanár úr, míg az anyagi feltételeket iskolánk alapítványa – Radnóti Oktatási Alapítvány – segítette.  Újdonság volt, hogy tanulóink (RMG-diákvállalkozás) saját készítésű karácsonyi képeslapjait is megvásárolhatták az érdeklődők. 

Tavasszal újra várjuk diákjainkat, tanárainkat, hogy akkor a költészet napi kávéház legyen apropója, helyszíne és közege egymás megajándékozásának: a művészet által.