A Nemzeti Tudósképző Akadémia a hónap legjobb képzési központja címet adományozta a iskolánk Termosz Laboratóriumának. A kitüntető címet Dr. Gulyás Balázs, az országos hatókörű tudományos kutatóintézeteket tömörítő HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat elnöke, valamint Lengyel Adrien a Nemzeti Tudósképző Akadémia középiskolai oktatásért felelős igazgatója adta Dr. Nagy Anett igazgató asszonynak.

Az NTA programjába a Radnóti biológia tagozatáról kiemelkedően sok gyerek lép be. Mivel az iskola az NTA középiskolai képzési programjának országos- és területi központja, melléjük a régió iskoláiból is rengeteg gyerek érkezik a laborgyakorlatokra. Ők a Radnóti NTA-s diákjaival együtt részt vehetnek az egyéb programokon is, elmehetnek például egyetemi nyílt napokra, skill laborba és egyéb helyszínekre, hallgathatnak előadásokat egyetemi kutatóktól. Megesik, hogy ezeket olyan szakemberek tartják, akik korábban a Radnóti diákjai voltak, és adott esetben már az NTA képzésében is részt vettek. Ők kutatóként örömmel osztják meg tudásukat a mai diákokkal, szívesen mentorálják őket.

Iskolánk kiemelt célja, hogy a tehetséges diákok már az egyetem megkezdése előtt betekintést nyerhessenek a kutatás világába, a tudományos élet kihívásaiba és szépségeibe egyaránt. Így tudhatják meg, mi vár rájuk, ha például kutatóorvosok akarnak lenni. Azt szerettük volna, hogy a gyerekek szervezett keretek között találkozhassanak kutatókkal, és legyenek olyan tanárok, akik egyfajta hidat képeznek a középiskolák és az egyetemek között. Ezt segítette a Szegedi Tudós Akadémia, ami 2013-ban indult az egyetem és Hegyi Péter kezdeményezésére, és ami ma már Nemzeti Tudósképző Akadémia néven működik. A programmal az iskolán belül Bán Sándor és Borbola Andrea foglalkozik kiemelten, ők vezető mentortanárként a tanárok képzésében is részt vesznek. A részmunkákba Seres Ádám Zoltán tanár úr, Kiss László tanár úr és Tóth Zsófia Edit tanárnő is bekapcsolódik.