Iskolánk 11.B osztályos diákjainak (Darvasi Csongor Richárd, Kertai Márton, Nagy Kristóf) kezdeményezésére elindultak a Business Society rendezvényei. A tudásuk fejlesztéséért aktívan tenni kész diákok célja, hogy előadások valamint online kurzusok segítségével fejlesszék üzleti és vezetői ismereteiket. A kezdeményezést iskolánk vezetése kiemelten is támogatja, hiszen ezek az ismeretek szinte teljesen hiányoznak a középiskolás tananyagból, ugyanakkor nagyon fontosnak érezzük, hogy diákjaink már ebben a korban ismerkedhessenek a vállalkozások világával. A diákok létrehozták a honlapot, megteremtették a kezdeményezés grafikus arculatát és meghívták az első előadókat is. 

Az idei tanévben összesen öt előadó érkezik majd. Az első előadásra május 2-án került sor több mint húsz diákunk részvételével iskolánk Termosz Laboratóriumában. Különös megtiszteltetés, hogy a bevezető alkalmon iskolánk egykori sikeres diákja, Dr. Vida-Sós Tünde, a Szegedi Törvényszék elnöke tartott előadást az üzleti életbe való belépés jogi buktatóiról. Előadása során kiemelten hangsúlyozta, hogy a jogkövető magatartás minden hosszú távon sikeres vállalkozás egyik legfontosabb alapkövetelménye. A jogi ismertető kitért a lehetséges vállalkozási formák nyújtotta előnyökre és arra is, hogy a jogi keretek hogyan tölthetők meg egy-egy üzleti ötlet megvalósítására jellemző speciális tartalommal. Az előadást kötetlen beszélgetés követte. 

A sorozat következő előadásra 2024. május 24-én 15:00-kor kerül sor a Termosz Laboratóriumban. Juhász Péter Tibor (nemzetközi nagyvállalatok topmenedzsere) a hatékony márkaépítés és a reklámozás alapelveit mutatja majd be az érdeklődőknek. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött előadásra jelentkezni a rendezvény honlapján lehetséges.