2024. április 5-7. között rendezték meg a LVI. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny döntőjét a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán. Vármegyénket 9 diák képviselhette, akik közül nyolcan iskolánk tanulói. Versenyzőink idén kiemelkedően eredményesek voltak!

Kategóriájában Gulyás András (9.T) az 56.; Vígh István Csaba (9.A) az 52.; Petrovics Dóra (10.B) a 33.; Dunai Zita (10.A) a 32.; Nagy Zsuzsanna (10.A) a 24.; Tóth Máté (9.A) a 11.; Kis Ákos (9.A) a 9.; Elek János (9.A) az 1. helyezést érte el.

Emellett Elek János a legjobb számolási feladatmegoldónak járó különdíjat, valamint a korosztályában nyújtott legjobb teljesítményért Irinyi-díjat is kapott (a tárgyjutalommal járó Irinyi-díjat a verseny egészére vonatkozó általános és szakmai értékek alapján a legjobb 9. osztályos, valamint a legjobb 10. osztályos tanuló kaphatja).

A verseny szervezői és szponzorai a kémiaversenyen nyújtott kimagasló teljesítményéért iskolánk 35 diákja és tanárai számára ingyenes szakmai látogatást biztosít a Bálint Analitika Kft. laboratóriumába. A döntőben szereplő tanulók felkészülését segítette: dr. Regdon Ibolya tanárnő, Csányi Sándor, Csúri Péter és Szivós Ádám tanár úr, valamint – a gyakorlati feladatok előkészítésével – Gyémánt Mihály.