Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia, közös programot indít, Irány az Egyetem 2020 néven. A Program keretében a jelentkezők segítséget kapnak az emelt szintű érettségire történő felkészüléshez. A Programra a tankerületi központok által fenntartott intézmények mellett, egyházi és szakképzési centrumok által fenntartott iskolák is bekapcsolódnak.

Az Irány az egyetem 2020! program részletes leírása itt érhető el.

Ki jelentkezhet?

Minden olyan, nagykorú, cselekvőképes, tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező, az érettségi bizonyítványt 2019. december 31. előtt megszerzett magyar állampolgár jelentkezhet a Programba, aki valamely tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát szeretne tenni a 2020. május-júniusi érettségi időszakban.

Hol lehet jelentkezni és mire?

Minden megyében szervezünk emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat. A települések és intézmények listája a kapcsolattartók elérhetőségeivel együtt a Központ honlapján megtalálható. Egy fő, maximum két külön tantárgya jelentkezhet egy időben.

Az alábbi tantárgyak esetében indul januárban a felkészítés:

–          magyar nyelv és irodalom

–          matematika

–          történelem

–          angol

–          német

–          fizika

–          biológia

–          kémia

–          földrajz

Hogyan indul a Program?

A felkészítők 2020. január harmadik hetében kezdődnek el, és 2020. április 30-ig tartanak. A Programban történő részvétel ingyenes. Csongrád megyeiek számára a képzést a Szegedi Tankerületi Központ (6726 Szeged, Bal fasor 17-21., telefon: 62/795-242) szervezi.

Előzetesen jelentkezni írásban, a név és a választott tantárgy, valamint a település megadásával lehet 2019. december 3. – 2020. január 9. között, a maria.kocsis@kk.gov.hu e-mail címen.

A képzésről a tankerület honlapján (http://kk.gov.hu/szeged) részletes tájékoztató található a http://kk.gov.hu/irany-az-egyetem-2020-01 oldalon.

Csongrád megyeiek számára a képzés a Szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban (6723 Szeged, József Attila sgt. 118-120.) kerül megszervezésre.

Minden, a Programmal kapcsolatos információ a http://kk.gov.hu/irany-az-egyetem-2020 oldalon is elérhető.