A korábbi kiváló radnótis diákolimpiai helyezéseket követően ebben a tanévben is fontos célunk volt a kosárlabda áprilisi országos döntőjébe jutni, valamint ott a lehető legjobban szerepelni. A városi, illetve megyei fordulókon meggyőző sikereket értünk el a kategóriánkban (B kategória: legalább egy éve versenyzői igazolással nem rendelkező játékosokból álló csapatok), így az ország 20 legjobb csapatával 4 csoportban küzdhettünk meg a legjobb négy közé jutásért.

A csoportmérkőzéseken igen meggyőző teljesítménnyel sikerült felülkerekednünk ellenfeleinken (Pápa, Békéscsaba, Mezőtúr, valamint Baja csapatain). Többen is kiemelkedő egyéni teljesítményt nyújtottak, elsősorban azonban inkább a csapatmunka, a szervezettség, illetve a mentális erősség emelt ellenfeleink fölé minket.

Ezt követően a legjobb négy közé jutásért a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium ellen kellett mérkőznünk. Az összecsapáson sajnos alulmaradtunk az ellenfél kiemelkedően eredményes hárompontos kísérletei miatt. A helyosztókon elsőként Zalaegerszeg csapatával, majd egy másik szombathelyi csapattal, a Gépipari Technikummal mérkőztünk meg, és a két győzelmet követően csapatunk sikeresen biztosította be az országos ötödik helyet a miskolci döntőn. A torna végén sor került a diákolimpia All Star-csapatának kihirdetésére, melybe az országos döntő 5 legjobb játékosát választották be, köztük csapatunk kimagaslóan tehetséges centerét, Csiszár Andrást.

A csapat a tankerületi támogatás mellett külön köszönetét fejezi ki: Somosi Szilvia és Veres Szilvia szervezőmunkájáért, Nagy Anett igazgató biztatásáért, aki a helyszínre is kilátogatott, a szülőknek a számtalan segítségért, valamint Láng Imre, Pápai László és Wirth István tanár úr szakmai tanácsaiért.

A Szegedi Radnóti Gimnázium országos döntős, ötödik helyezett csapata – balról jobbra felső sor: Tóth Károly (edző, testnevelő), Bartha Soma, Homolya Zsombor, Bakos Roland, Havasi Ákos, Mészáros Martin, Csiszár András, Horváth Ádám; alsó sor: Darvasi Csongor, Mező Levente, Pusztai Dániel, Palotás Csongor, Szőllősy Tamás.