A német gondolkodó, Martin Heidegger a fenti meghatározottságnál arra utalt, hogy az ember miközben tudományos megfigyelésekre és elméleti eredményekre támaszkodik, létezőként mindig valami már megvoltra helyeztetett. Az ember nem tojásként pottyan a lisztbe, hanem eleve örökséget hordoz, és végső soron az életszemlélete is eseményként tárul fel: a lét gondját viseli, a saját helyét lakja be, és végül ezeket beszéli ki. A megfontolásoknak ez az összessége pedig költői hangoltságra tehet szert.

A költészet napjához közeledve ebben a tanévben is megrendeztük a Városi Versmondó Versenyünket (idei tematikáját Radnóti Miklós Naptár ciklusa határozta meg), amelyre ebben az évben 10 szegedi középiskola nevezte felkészült versmondóit. Az ünnepségen 1. helyezést ért el Tóth-Godó Benedek, iskolánk 12.D osztályos tanulója (felkészítette Gera Csilla tanárnő); 2. helyezett lett Rácz Anna, a Szegedi Baptista Gimnázium és Technikum tanulója (felkészítette Kottner Viktória tanárnő); 3. helyezett lett Komáromi Attila Zoltán a Szegedi Eötvös Gimnázium és Általános Iskola tanulója (felkészítette Dr. Kovácsné Berke Anikó).

Ebből az alkalomból megrendeztük iskolánk 7-8. évfolyamának iskolai versenyét is, amelyen Schiavo Isabella (8.M osztályos tanulónk) érte el a legjobb eredményt, aki érett versmondásával már a középiskolai kategóriában is helyt állt volna.