Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Az ideiglenes felvételi rangsort – tagozatokra bontva – az alábbi dokumentumokban olvashatják.

A tanulók közül sokan több tagozatra (osztályba) is jelentkeztek. Továbbá ebben a jegyzékben még azok is szerepelnek, akik egyszerre több iskolába jelentkeztek. Így – mint minden évben – az idén is lesznek olyanok, akik több rangsorban szerepelnek, végül azonban csak egy helyre nyerhetnek felvételt, és ezzel a mögötte állók rendre előrelépnek egy-egy hellyel. Ha például egy 30 fővel meghirdetett tagozat esetén valakit most a 42. helyre rangsoroltunk, akkor várhatóan lesznek olyan – most még előtte álló – diákok, akik egy másik tagozatunkra, esetleg egy másik intézménybe is felvételt nyertek. Így a 42. hely valójában sikeres felvételt eredményezhet. (Ugyanakkor hátralépni a rangsorban nem lehet, tehát ha valaki 30. helyen áll egy 30 fős osztály rangsorában, akkor ő biztosan felvételt nyer.)

A rangsorban bekövetkező „mozgás” mértéke nagyban függ az adott év írásbeli átlagától is, de a jelentkezettek létszáma és egy-egy tagozat többévi átlaga is mérvadó lehet. Ezért tájékoztató jelleggel csatolunk egy összesítő táblázatot, amely mutatja, hogy az elmúlt években körülbelül hányadik helyen, valamint általában hány ponttal lehetett bejutni egy-egy tagozatra.

A felvételi hivatalos, végső eredményét csak az április 26-án az Oktatási Hivataltól az iskoláknak megküldött összesített országos rangsor (ún. egyeztetett felvételi jegyzék) ismeretében állapíthatjuk meg!

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Készséggel állunk rendelkezésükre a 62-548-936-os telefonszámon, ha kérdésük van, várjuk megkeresésüket! Köszönjük!