Közösségformáló erő a néptánc! Ezt már az eleink is tudták, mikor Moldva zárt falvaiban összegyűltek a guzsalyasban munkára, mesére, táncra! És mintha talán olykor sikerülne ezt megélni egy nagy, városi gimnázium tornacsarnokának falai közt is úgy, mint egy kis falu nádfedeles házai közt!

Január 9-én ismét megrendeztük hagyományos táncházunkat: a Népzenei Kamaraműhely kiváló zenészei (Mészáros Csaba, Páli Tibor László, Barta Márton, Vékony Evelin), akik közül ketten is a Radnótiban végeztek, ropogós moldvai talpalávalót biztosítottak a több mint száz táncoslábúnak. Barta Csilla tánctanítása mindenkit magával ragadott. A hangosítók csapata – Bedő Patrik és Bencsik Ambrus – mindig derekasan helytáll, ez most sem volt másképp.

Köszönjük a zenei műhely vezetőinek, Fábri Gézának és lelkes tanárcsapatának, hogy segítik és támogatják a radnótisok táncházait! Nagyné Leányvári Ágnes és Fabulya Andrea tanárnők szervezésében még két táncház is várható ebben a tanévben, megvalósításukhoz a Radnóti Oktatási Alapítvány nyújtott támogatást, amelyet ezúton is köszönünk!