Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze. A felvételi eljárás során kitöltendő jelentkezési lap elérhető itt (szerkeszthető word-dokumentumként, illetve pdf-fájlban):

Az Oktatási Hivatal felvételivel kapcsolatos tájékoztató felülete itt érhető el.

A jelentkezés ügyfélkapun keresztül is gyorsan, egyszerűen intézhető. Ebben az esetben szükséges megadni az intézmények OM-kódját is, ami a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium esetében: 029743. Ügyfélkapus jelentkeztetés: https://ejel.kozfelvir.hu/

Különleges bánásmódot igénylő (sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küzdő) tanuló esetében – a vizsgaszervezés érdekében – szükséges a megfelelő szakértői vélemény, valamint a speciális körülmények, illetve eszközök igénylésére vonatkozó szülői kérelem csatolása a jelentkezési laphoz:
Szülői kérelem a központi írásbeli vizsga speciális körülményeinek biztosítására (pdf)

Jelentkezési határidők:
a jelentkezési lapok benyújtásának egységes határideje: 2023. november 30.
Ez csupán a központi írásbeli vizsgákra történő jelentkezés, ami nem helyettesíti a jelentkezési lap februári beadását! A középiskolába jelentkezési lap beadásával lehet jelentkezni, ennek beadási határideje: 2024. február 21.

Az öt-évfolyamos (Arany János Tehetséggondozó Program) képzésre: a jelentkezőknek pályázatot kell benyújtaniuk. A pályázati egységcsomagot az iskolák küldik el a gimnáziumnak. A postára adás határideje: 2023. december 8.  

A hat-évfolyamos, illetve négy-évfolyamos képzésre nyolc-évfolyamos képzésből gimnáziumunkba közvetlenül is lehet jelentkezni (tehát nem szükséges az iskolát a felvételi eljárásba bevonni).

A felvételi vizsgák időpontja
Írásbeli vizsgák valamennyi tagozaton:
            magyar nyelv 2024. január 20-án 10:00; matematika 2024. január 20-án 11:00.

Öt-évfolyamos képzésre
írásbeli vizsgán kívül részképességeket vizsgáló feladatlapok 2024. január 19-én 14:00,
az írásbeli felvételi vizsgák helyszíne: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.)

Az írásbeli vizsgadolgozatok megtekintése: A jelentkezők (mind a hatodikosok, mind a nyolcadikosok) online módon a kapott kóddal, valamint személyesen 2024. január 26-án (pénteken) 8 órától 16 óráig tekinthetik meg kijavított feladatlapjaikat. 
Helye: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.)

Nyílt napjaink hirdetménye itt érhető el.