Április 22-én Budapesten rendezték meg a Corvinus Egyetem védnökségével a Jövőt Építők Generációja JÉG középiskolai közgazdasági versenyt. Összesen 126 háromfős csapat jelentkezett a háromfordulós megméretésre. A 3. fordulóra a 10 legjobb eredményt elérő csapatot hívták meg, ahol álmaik vállalkozását kellett megtervezniük (illetve bemutatni a zsűri előtt).

A radnótis csapatunk – Barna Márton, Homolya Zsombor és Szélpál Máté, mindannyian a 9.A osztály tanulói – egy olyan applikációt tervezett, amellyel rövid- és hosszútávon a hazai, valamint a nemzetközi turizmust fel lehet lendíteni.

Csapatunk a tízes mezőnyben végül a 8. helyezést szerezte meg, ám a szervezők elmondták, hogy az eredményünk ugyancsak figyelemreméltó, hiszen a mienken kívül valamennyi döntőbe jutott csapat felsőbb éves közgazdasági tagozatos tanulókból verbuválódott. Pataki Balázs tanár úr mellett egykori diákunk, a 2017-ben érettségizett Csorba Zsóka is sok hasznos tanáccsal és segítséggel látta el a fiúkat a felkészülés során.