Idén 20. alkalommal rendeztük meg –gimnáziumunk volt tanárára, Meleg Istvánra is emlékezve– általános iskolások számára hirdetett kémiaversenyünket. Február 12-én, szombaton került sor a verseny 4. fordulójára, a döntőre, ahol a bejutott 22 versenyzőnek másfél óra állt rendelkezésére, hogy a feladatokat megoldják. A járványügyi helyzet miatt idén elmaradt szokásos, kísérleteket bemutató előadásunk.

Az eredmények kihirdetésére idén is évfolyamonként került sor. Az emléklapokat, okleveleket és az első négy-négy helyezett könyvjutalmát a Meleg István Alapítvány a Kémia Oktatásáért alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Bari Ferenc professzor, valamint iskolánk igazgatója, dr. Nagy Anett és nyugalmazott kémiatanárunk, Prókai Szilveszter adta át.

Versenyünk jubileuma alkalmából külön jutalmaztuk azokat a felkészítő tanárokat, akiknek diákjai az elmúlt 5 évben a legsikeresebben szerepeltek a döntőkben. Munkájukat (a többi felkészítő kollégáéval egyetemben) ezúton is köszönjük!

A verseny megrendezését a Meleg István Alapítvány és a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja támogatták.
Gratulálunk minden döntősnek! A verseny összesített eredménye, feladatai és megoldókulcsai a mellékelt dokumentumokban érhetők el. Jövőre is várjuk szeretettel a kémia iránt érdeklődő diákokat!