Már elérhető itt Bartos Mónika miniszteri biztos tájékoztatón elhangzott ppt-prezentációja!

2020. január 6-án 17 órától a tornacsarnokban tájékoztató szülői értekezletet tartunk a 9. és 11. évfolyamoknak meghirdetett külföldi kéthetes nyelvtanulási program megvalósításának aktuális kérdéseiről. Szó lesz a nyelvválasztásról, a tanfolyamok kiválasztásának módjáról, a kiutazásról, a helyszíni programokról, tehát a kéthetes tanulmányutak legfontosabb kérdéseiről. Iskolánkba várjuk a program miniszteri biztosát Bartos Mónikát, valamint a Tempus Közalapítvány szakértőit.

A kéthetes nyelvtanulási programról, a gyakran idézett kérdésekről itt olvashatnak: https://www.knyp.hu/hu

A Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében 2020-tól a 9. és 11. évfolyamos tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt. A nyelvtanulási program keretében ebben a tanévben angol, német vagy francia nyelv választható. A nyelv kiválasztásánál egyetlen megkötés van: az adott tanévben iskolai keretek között tanulni kell a választott nyelvet.

A nyelvtanulási program hazai költségvetési forrásból valósul meg, a magyar állam finanszírozza, és kiterjed a tanulók valamennyi költségére (utazás, szállás, ellátás, nyelvtanfolyam díja). Iskolánk arra törekszik, hogy valamennyi érdeklődő tanuló számára az általunk szervezett, csoportos utazás lehetőségét megteremtse.

További információk a Tempus Közalapítvány (https://tka.hu/nyelvtanulas) honlapján érhetők el.