Káprázatos teljesítménnyel öregbítették iskolánk hírnevét a földrajzot szerető tanulóink! A X. Földgömb Nemzetközi Földrajzverseny tíz legjobb csapata közé hat radnótis is bekerült: tanulóink az 1., a 2., a 4., az 5., a 8. és a 9. helyet szerezték meg.

A verseny győztese a Gyuris Imre (12. D) és Virág Nándor (12. D) alkotta csapatunk lett. A dobogó második fokára állhatott Dratsay Dénes (10. A) és Szajbély Sámuel (11. M). Negyedik helyen végzett Szkalisity András (10. C) és Tráser Nándor (10. B), ötödik lett Barta Márton (11. A) és Kiri Alexandra (11. A). Az ország nyolcadik legjobbja Bolváry Csenge (11. D) és Sipka Bertalan (11. D), kilencedikje pedig Nagy Benedek (10. B) és Németh Réka (11. C). Felkészítő tanárok: Szőllősyné Pálfi Melinda tanárnő és Szőllősy László tanár úr.

A közelmúltban Szőllősy László tanár úr az Új Európa Alapítvány Mester-M Díját nyerte el. A díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, valamint szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei. A díjról filmes beszámoló itt érhető el: http://www.ujeuropaalapitvany.hu/cikk/mester-m

A versenyről bővebben a https://verseny.afoldgomb.hu/ oldalon tájékozódhatnak. Gratulálunk!