Iskolánk több éve kapcsolatban áll a nagyszőlősi Perényi Zsigmond Középiskolával, ahol magyar nyelven kárpátaljai gyerekeket tanítanak. Tavaly lebonyolítottunk egy csereprogramot a Határtalanul program segítségével. A nagy sikerű program ebben a tanévben folytatódik – kicsit másként.

A jelenlegi program ugyanis egy úgynevezett akcióprogram, melynek elsődleges célja a kárpátaljai magyarság megsegítése. A háború ugyan ezer kilométerrel távolabb, a kelet-ukrajnai területeken dúl, de a lelki és pénzügyi hatása a Kárpátokon innen is érezhető. Az a célunk, hogy ebben a helyzetben is közös rendezvényekkel segítsük, építsük a fiatal magyarok összetartozását. A program fontos elemeként szeretnénk egy pénzügyi segítséget is átadni a Perényi Zsigmond Középiskolának, melyből – terveik szerint – a természettudományos tantárgyak laboratóriumát fejlesztenék. (Jelenlegi lehetőségeik bizony igen korlátozottak…)

Kérjük, amennyiben módjában áll, anyagi erejéhez mérten támogassa a kárpátaljai testvériskolánkat! Azt gondoljuk, ha a radnótis közösség tagjaiként valamennyien támogatjuk őket (akár 500 forinttal), akkor közösen nagyon szép támogatást tudunk eljuttatni nekik!

A részleteket a Gál Béla igazgató úr és Csányi Sándor szervező tanár úr által jegyzett dokumentumban olvashatják.