A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógusok elismerésére. A díj elnevezése a Bonis bona discere, vagyis „Jótól jót tanulni” latin közmondásból származik. Az augusztus 28-án a Nemzeti Színházban tartott ünnepélyes díjátadón több tekintetben is büszkék lehettünk „radnótis” voltunkra.

A díjazottak között ugyanis kimagaslóan nagy számban szerepeltek iskolánk tanárai. Ábrahám Gábor és Mike János tanár úr matematika, Bán Sándor tanár úr és Gál Viktória tanárnő biológia, Hancsák Károly és Prókai Szilveszter tanár úr kémia, Drevenka István és Szőllősy László tanár úr földrajz, Dr. Mező Tamás tanár úr fizika, Fiedler Judit tanárnő pedig rajz és vizuális kultúra tantárgyból végzett kimagasló színvonalú munkássága elismeréseként érdemelte ki e szakmai díjat, melyet Dr. Hoffmann Rózsa, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, illetve Sipos Imre helyettes államtitkár adott át nekik. Emellett az ajánlók nevében gimnáziumunk egykori tanulója, Radics Bence mondott köszönetet mindazért az oktató-nevelő munkáért, amit diákként, emberként a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban kapott.

Büszkék lehettünk arra, hogy iskolánk neve oly sokszor elhangzott az este folyamán, de büszkék lehettünk egykori diákunk megtisztelő feladatára, fellépésére, s az egykori alma materéről elmondott minden szavára.

Bízunk benne, hogy a tehetséggondozás területén sikeres kollégáink motiválnak, inspirálnak, és követendő példát mutatnak a jelen és a jövő tanárainak, diákjainak egyaránt.

Gratulálunk kollégáinknak!