Földrajz (2013-2014)

Ezüstérmet szerzett Szuda Ágnes 11. C osztályos tanulónk Kyotóban (Japán) a Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián! Ági a világ 126 legjobb földrajzosát felvonultató seregszemlén az összesített versenyben 27. helyezést ért el. Ági felkészítő tanára Drevenka István tanár úr. A magyar csapat a poszterversenyben 2., az összetett versenyben pedig 9. helyezést ért el. Ez minden idők legjobb földrajzos diákolimpiai eredménye.


Földrajz OKTV

  1. helyezett Szuda Ágnes 12. C, Drevenka István, Szőllősy László

45. helyezett Boros János Mátyás 12. D, Drevenka István, Szőllősy László

Március 6-7-én rendezték meg a Nemzetközi Földrajzi Diákolimpia magyarországi válogatójaként jegyzett V. Országos Angol Nyelvű Földrajzi Tanulmányi Verseny döntőjét. A rendkívül magas színvonalú versenyt gimnáziumunk 12. C osztályos tanulója, Szuda Ágnes nyerte meg. Felkészítő tanára Drevenka István és Szőllősy László tanár úr. Ági győzelmével jogot szerzett arra, hogy hazánkat képviselje a nyári Diákolimpián. A verseny házigazdája ezúttal Lengyelország (Krakkó) lesz. 

Harmadik helyezést ért el a Kovács Eszter (9. C) és Varró Tamás (9. A) alkotta csapatunk a Földgömb Nemzetközi Földrajzversenyen. A nagyszerű eredmény értékét növeli, hogy a teljes középiskolai tananyag (és ebben az évben kiemelt témaként az amerikai kontinens) ismeretét igénylő verseny történetében még soha nem fordult elő, hogy kilencedik osztályos tanulók állhassanak fel a dobogóra. Felkészítő tanáruk Szőllősyné Pálfi Melinda.

Első helyen végzett a Boros János Mátyás (12. D) és Bélteki János Benjámin (12. T) alkotta földrajzos csapatunk a Szegedi Tudományegyetem Természetföldrajzi és Geoinformatika Tanszéke által meghirdetett, az alkalmazott tudást mérő Jakucs László Középiskolai Földrajzversenyen. Felkészítő tanáruk Drevenka István és Szőllősy László tanár úr.

Újabb nagyszerű földrajzos sikerről számolhatunk be. Iskolánk földrajzot értő diákjai már azzal is kivívták sokak elismerését, hogy négyen is bejutottak a Lóczy Lajos Országos Földrajzverseny döntőjébe. A versenyen Kovács Eszter 9. C osztályos tanuló révén egy ezüstéremmel gyarapodott a földrajzosok idei éremkollekciója.
A Szőllősyné Pálfi Melinda tanárnő által felkészített tanulók eredményei:
  2. helyezést ért el Kovács Eszter 9. C osztályos tanuló,
11. helyezést ért el Széll Bertalan Csongor 9. B osztályos tanuló,
16. helyezést ért el Komáromi Richárd Gábriel 9. B osztályos tanuló,
23. helyezést ért el Kiss Cintia 9. T osztályos tanuló.