Egyéb (2011-2012)

Gimnáziumunk tanulói évről évre kimagaslóan szerepelnek a Bugát Pál Országos Természetismereti Vetélkedőn. A diákok tudásának, lelkesedésének és a szaktanárok színvonalas felkészítő munkájának eredményeként a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium vezeti a vetélkedő „örökranglistáját”. Tanulóink az ez évi versenyen is kitettek magukért.

1. helyezést ért el:
Mészáros János Péter 12.B
Tóth Csanád 12.B
Vajda Balázs 11.A

3. helyezést ért el:
Eperjesi Dávid (volt) 12.B
Hézső Tamás 12.B
Major Attila 12.M

4. helyezést ért el:
Gergely István 12.A
Hawchar Fatime (volt) 12.B
Szekeres Gergő Péter (volt) 12.B

4. helyezést ért el:
Filep Anna Éva 12.B
Kovács Dénes 12.B
Ónodi Ádám Kristóf 11.A

Kovács Ágnes 11.A osztályos tanulónk 4. helyezést ért el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által meghirdetett Hazánk múltja, jelene és jövője című országos rajzpályázaton. Az eredmény értékét növeli, hogy a versenyre több mint 7000 pályázat érkezett. Az első harminc pályamunkát először a Parlamentben, majd a Magyar Nemzeti Galériában állítják ki a Hősök, királyok, szentek című kiállítás mellett (s fél évig lesz látható). Gratulálunk a nagyszerű sikerhez! Ági felkészítő tanára Fekete Miklós tanár úr.

Nagyszerűen szerepeltek a táncos lábú radnótis diákok az I. Neverland Travel Szalagavató Táncok Versenyén. A középiskolák vetélkedésben a palotást bemutató csapatunk 1., a bécsi keringőt bemutatók pedig 2. helyezést értek el. Felkészítő tanáruk Lázár György. 

1. helyezést ért el Károlyi Hortenzia (12.B) az Együtt egy Drogmentes Magyarországért Mozgalom által 2011-ben indított „Mit teszel a Drogmentes Magyarországért” pályázaton. A zsűri „gigantikus dicsérettel” jutalmazta az alkotót azért, mert segített rajzaival felhívni mások figyelmét a drogmentesség fontosságára.
Ugyanezen a versenyen gimnáziumunk kiemelt dicséretet kapott.

2. helyezést ért el a Szegedi Vízmű ZRT. és az SZSZKSZ Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézménye által rendezett víz világnapi vetélkedőn a Dénes MartinMaróti Gábor, Miklós Vanda, Pálinkás Zsófia összeállítású csapatunk. A 10. B osztályos tanulókat Fazekasné Gulyás Éva készítette fel a versenyre.

Garai Ilka 12. A osztályos tanulónk 1. helyezést ért el a „Keresd a helyet” című, a Szegedi Vásár és Piac Kft. által meghirdetett logópályázaton, melyet 14-18 éves diákok részére írtak ki. Tanára Fekete Miklós tanár úr. 

Első helyezést ért a VI. BIG Diákfilmfesztiválon Dékány Nikolett 12. T osztályos tanulónk. Ugyanitt Martus Dorina (12. A) filmje a legjobb forgatókönyv díját hozta el. Felkészítő tanáruk Békési Eszter tanárnő. 

A Szeged város középiskolái számára a Színház Világnapja alkalmából rendezett Színháztörténeti Vetélkedőn a mezőny legfiatalabbjaiként nyújtott nagyszerű teljesítményükért a zsűri különdíjában részesültek iskolánk 8. M osztályos tanulói, Győrffy OrsolyaKovács-Deák Dániel, M. Tóth MártonNémeth ZitaSzéles Katalin. Felkészítő tanáruk Kissné Ágoston Ildikó tanárnő.

Harmadik hely, illetve külön díj. Szép eredményeket értek el tanulóink a Városi Népdaléneklési Versenyen. A 11.C osztályos Kócsó Magdolna 3. helyet szerzett, a 9.T osztályos Rébék-Nagy Dávid pedig külön díjban részesült. Tanáruk Madarász Ráhel.

Telek Sára 9. B osztályos tanulónk 1. helyezést ért el a Király-König Péter Zeneiskola által szervezett regionális furulyaversenyen.