A 35. Nemzetközi Biológiai Diákolimpiát július 7-14. között rendezték Kazaksztán fővárosában, Asztanában. A kiemelkedően magas tudományos színvonalú versenyen a magyar csapat folytatta másfél évtizede töretlen hagyományait és a csapat minden tagja érmes helyezést ért el!

Iskolánk diákja Bősze Boldizsár (a 12.B végzős tanulója) a 76 ország 268 diákját felvonultató mezőny legjobb harmadában végezve bronzérmet szerzett. Boldizsár iskolai felkészítését elsősorban Seres Ádám Zoltán és Bán Sándor tanár urak segítették.

A csapatot kísérő ötfős tanári csapatban ezúttal is három kollégánk vett részt: Bán Sándor tanár úr csapatvezetőként és fordítóként, míg Tóth Zsófia Edit tanárnő és Seres Ádám Zoltán tanár úr fordítóként járultak hozzá a csapat sikeréhez. A lobogónk előtt a magyar csapat takhiában, fekete fejfedőben látható, ami a közép-ázsiai és kazak nemzeti viselet meghatározó része.

A versenyre való készülést és a kiutazást a Szegedi Tudományegyetem, a Belügyminisztérium, a Nemzeti Tehetségprogram és a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesülete támogatta.