Iskolánkban már méltán nevezhetjük hagyománynak a bendorfi Willhelm-Remy-Gymnasiummal közös csereprogramot, amely szerencsére minden évben megvalósul. Idén tizenkét radnótis diák utazott ki Bendorfba Engi Balázs tanár úr és Nagyné Leányvári Ágnes tanárnő vezetésével.

A magyar és német diákok az egy hét alatt teljesen megismerhették egymást a közös sportjátékok (kerekesszékes kosárlabda, pingpong, bowling), a közeli nagyvárosokba tett utazások (Köln, Koblenz), és a délutáni foglalkozások (sütés, társasjátékozás) révén. Minden egyes iskolán kívül szervezett program lezárultával a diákok általában szabadidőt kaptak, eközben megnézhették a környék nevezetességeit, vagy éppen megkóstolhatták a helyi ételeket, ráérezhettek a hely sajátos hangulatára.

A két iskola tanárai által szervezett programok során többek között a kultúra és a közélet témakörével ismerkedhettek meg a fiatalok. A bendorfi gimnázium pedig rugalmas módon vezette be a tanítás rejtelmeibe a Radnóti diákjait. Résztvevőként bátran mondhatom, hogy egy varázslatos hetet töltöttünk el közösen. Sok-sok szép és emlékezetes élménnyel tértünk vissza Szegedre, ahová majd várjuk vissza a német diákokat tavasszal. (Az összefoglalót írta: Holczer Kenéz – 11.M)

A borítóképen a kölni dóm, szövegképek: a pályaudvaron, illetve szegedi és bendorfi diákok Koblenzben, a háttérben a Deutsches Eck és a confluentes, a Rajna és a Mosel összefolyása).

A tanulmányút az Erasmus+ program 2024-1-HU01-KA121-SCH-000221536 pályázati azonosítószámú támogatása keretében valósult meg.