A tavalyi évhez hasonlóan idén is három korcsoportban jutottak be csapataink a sakk diákolimpia országos döntőjébe. A középiskolás lányoknál a Szamkó Hanna (11.M), Donáth Lilla (11.M) és Herpai Rita (9.B) összetételű hármasunk remek hajrával a 4. helyre került.

A középiskolás fiúknál a Herpai József Mátyás (11.A), Kocsmár Ákos (11.A), Vadkerti Vince (8.M) és Havasi Gergely (8.M) összeállítású csapatunk végig vezette a mezőnyt, de az utolsó fordulóbeli (vitatható bírói döntés következtében született) döntetlennel a 2. helyen végzett, és diákolimpiai ezüstérmet szerzett.

A fölső tagozatos fiúk versenyében a Havasi Máté (8.M), Kármán Gergő (7.M), Havasi Huba (8.M) és Vad Roland (7.M) összeállítású kvartettünk végig az élmezőnyben volt, és jól sikerült hajrával diákolimpiai csapatbajnoki címet szerzett. Emellett Vad Roland a nyolc forduló során elért 7,5 pontjával megkapta a 4. táblán a tábladíjat. Az eredményeket itt lehet részletesen áttekinteni.

Külön köszönetet mondunk Herpai József tanár úrnak, aki a verseny során szakmailag és emberileg is segítette, bátorította a tanulóinkat. Köszönjük!