Véget ért az idén 22. alkalommal megrendezett, gimnáziumunk volt tanáráról elnevezett Meleg István Kémiaversenyünk. Február 17-én, szombaton került sor a döntőre, amelyen a 7.-esek közül 37, míg a 8.-osok közül a 32 diák kapott lehetőséget a további versenyzésre. Az 5 vármegye 15 településéről érkező hetedikesnek 90 perc, míg a nyolcadikosnak 2*50 perc alatt kellett a feladatokat megoldaniuk.

Az írásbeli munka után ebédszünet, majd iskolánk diákjai által tartott, kísérleteket bemutató előadásaink következtek; külön a két évfolyam tanulói és kísérői számára. Az eredmények kihirdetésére is évfolyamonként került sor. Az emléklapokat, okleveleket és az első négy-négy helyezett könyvjutalmát a Meleg István Alapítvány a Kémia Oktatásáért kuratóriumának elnöke, Dr. Bari Ferenc professzor és iskolánk igazgatója, Dr. Nagy Anett adták át.

A verseny megrendezését az alapítvány mellett a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja támogatta. Az esemény zökkenőmentes lebonyolítását közösségi szolgálat keretében gimnazistáinkból álló 13 fős, lelkes diákcsapatunk segítette.

A verseny összesített eredménye, feladatai és megoldókulcsai az alábbi dokumentumokban érhetők el.
Jövőre is várjuk szeretettel a kémia iránt érdeklődő diákokat!