Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001 óta minden évben szeptember 26-án ünnepeljük a Nyelvek Európai Napját. A tanácsi határozat indoklása szerint a nyelvi sokszínűség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze, továbbá kulcsfontosságú eleme kontinensünk gazdag kulturális
örökségének.

Ebből az alkalomból az iskolánkban megtartott nyelvi témanap során a vetélkedőnkre nevezett csapatok 4 feladatot kaptak QR-kóddal, amelyek a nyelvekre, kulturális ismeretekre és az egyes az országokra vonatkoztak. A 2-5 fős csapatok a második nyelvi tanóráik alatt tematikus zeneszámok kíséretében dolgozták ki a feladatokat, illetve a feladatsorok sikeres teljesítése után egy-egy desszert vagy gyümölcs volt a jutalom.

Az egész napos rendezvényünkön végül a Tanzende Könige fantázianevű csapatunk szerepelt a legjobban (csapattagok: Bakurek Máté, Horváth Ádám, Szilágyi Ádám, Szilágyi Benjámin – 12.A; német nyelv). Emellett kiemelkedően teljesített a Mehr Frau Lufthansa csapata (Galzó Kata – 12.M; Kocsis Lili – 12.M; Riesing Borka – 12.M; Sahin-Tóth Hanna – 12.M és Angyal Fanni – 12.M; német nyelv); a 3b+a+M (Gyerkó Anna – 9.B; Kőhidi Kata – 9.D; Nagy Botond – 9.M; Szűcs László Tamás – 9.A és Turák Barnabás 9.B – német nyelv), a Dancing kings and queen (csapattagok: Bakurek Máté – 12.A; Braun Norbert – 12.A; Kószó Anna – 12.D; Szilágyi Ádám – 12.A és Szilágyi Benjámin – 12.A; angol nyelv), valamint a Minyonok (Kálmán Paulina – 9.D; Kelemen Hanga – 9.C; Lugosi Lili – 9.D és Papp Maja Barbara – 9.D; spanyol nyelv).

A témanap megvalósítását  Dobó Adrienn és Csomós Edina tanárnőknek köszönhetjük, munkájukat segítették: Bérczi Zsuzsanna, Juhász Fruzsina, Kocsis Andrea és Mestra Ágota tanárnők.