Az idén 125 éves iskolánkban hagyomány a Tavaszi Kulturális Fesztivál megrendezése, amelyre ebben a tanévben immáron 15. alkalommal került sor március 31-én (pénteken), valamint április 1-jén (szombat délelőtt). A fesztiválnyitó során Radnóti Miklós Töredék és Kortárs útlevelére című verseit mondtuk el valamennyi diákunkkal közösen, ezt a Radnóti 125 tárlat ünnepélyes megnyitója követte: zenével, verssel ünnepeltük diákjaink alkotásait. 

Ezután az iskolai tradícióink fontos részévé vált Irodalmi kávéház következett, ahol diákjaink klasszikusok és kortársak írásai mellett saját alkotásaikat is bemutatták egymásnak, miközben teát, kávét és egyéb finomságokat fogyaszthattak. Persze a színezés, a zongora- és fuvolamuzsika sem maradhatott el az örömteli együttlétből.

Szombaton a korábbi években nagy sikert aratott Irodalmi osztályprodukciók hagyományát folytatva, egyben 125 éves gimnáziumunkat ünnepelve minden osztály tetszése szerint választott egy verset iskolánk névadójától, majd a termeket úgy rendezték be, hogy állóképszerűen megidézzék a vers világát, hangulatát, atmoszféráját, gondolatiságát. Az idei tanévben A mi Radnótink tematikájú projekt nagy sikert aratott: kreatív, ötletes, elgondolkodtató megoldások születtek. A fesztiválzárón a közönségszavazatok alapján évfolyamonként egy-egy osztály jutalomként tortát vehetett át.