Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Az ideiglenes felvételi rangsort – tagozatokra bontva – az alábbi dokumentumokban olvashatják (a rangsorban csak azok a tanulók szerepelnek, akiknek írásbeli és szóbeli eredménye is van).

A jelentkezők közül sokan több tagozatra (osztályba) is jelentkeztek. Továbbá ebben a jegyzékben még azok is szerepelnek, akik egyszerre több iskolába jelentkeztek. Így – mint minden évben – az idén is lesznek olyanok, akik jelenleg több rangsorban is szerepelnek, végül azonban csak egy helyre nyernek felvételt, és ezzel mások rendre előreugranak egy-egy helyet. Ha például egy 30 fővel meghirdetett tagozat esetén valakit a rangsorban most a 42. helyre soroltunk, akkor várhatóan lesznek olyan – most még előtte álló – diákok, akik egy másik tagozatunkra, esetleg egy másik intézménybe is felvételt nyertek. Így a 42. hely valójában sikeres felvételt eredményezhet.

A rangsorban bekövetkező „mozgás” mértéke nagyban függ az adott év írásbeli átlagától is, de a jelentkezettek létszáma és egy-egy tagozat többévi átlaga is mérvadó lehet. Ezért tájékoztató jelleggel csatolunk egy összesítő táblázatot, amely mutatja, hogy az elmúlt években körülbelül hányadik helyen lehetett bejutni egy-egy tagozatra.

A felvételi hivatalos, végső eredményét csak az április 21-én az Oktatási Hivataltól az iskoláknak megküldött összesített országos rangsor (ún. egyeztetett felvételi jegyzék) ismeretében állapíthatjuk meg!

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok! Készséggel állunk rendelkezésükre a 62-548-936-os telefonszámon, ha kérdésük van, várjuk megkeresésüket! Köszönjük!