31. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen Kovács Viktória és Tóth Regina (mindketten 11.B osztályosok) „Rákdiagnosztikai reagensrendszer fejlesztése” című projektjükkel I. díjat nyertek és egyúttal elnyerték a jogot, hogy ősszel hazánkat képviseljék az Európai Unió Fiatal Tudósainak Versenyén. A díjakat a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében, mások mellett Csák János Kulturális és Innovációs Miniszter Úrtól vehették át. Az I. díjasok a 100 felvételi pluszpont mellett egy éven keresztül havi ösztöndíjban részesülnek, továbbá elnyerték az ÚNKP pályázathoz szükséges tehetségútlevelet is. 

Az eseményről a Matehetsz – Magyar Tehetségsegítő Szervezet oldalán bővebb beszámoló itt érhető el: https://tehetseg.hu/aktualis/elismero-osztondijban-reszesultek-jovo-feltalaloi-es-tudosai

Ugyanezen az innovációs versenyen Hüvős Gergő (10. A) és Németh Regő (11.M) „Genetikus algoritmusok fejlesztése biomérnöki célra” című kutatási projektjükkel kiemelt dicséretben részesültek. A diákok felkészülését Borbola Andrea tanárnő és Bán Sándor tanár úr segítették.