Tisztelt Szülők! Kedves leendő radnótis Diákok!

A beiratkozás ideje a tanulók részére: 2021. június 23.

OsztályBeiratkozás időpontjaTerem
7.M12:30-13:30115. terem
9.A (mat-fiz és kémia)
13:00-14:00104. terem
9.B (biol)
13:30-14:30118. terem
9.C (angol)
14:00-15:00106. terem
9.D (humán – spanyol)
14:30-15:30116. terem
9.AJTP15:00-16:00108. terem

A beiratkozás időpontjában a leendő radnótis Diákok a megadott teremben találkoznak az osztálytársaikkal és az osztályfőnökkel. Itt egyebek között tájékoztatást kapnak a következő tanévi teendőkről. A tanulókat kérjük, hogy hozzák magukkal a bizonyítványt, illetve hozzanak tollat és jegyzetfüzetet. A beiratkozás tervezett programjával még emailben is megkeressük Önöket. Az iskolákra vonatkozó veszélyhelyzeti eljárásrend szerint a szülőket személyesen nem tudjuk fogadni az épületben. Kérjük megértésüket!

További részletek a beiratkozás menetéről…

Az idei tanévben is elektronikus úton történik a beiratkozás, a KRÉTA  https://eugyintezes.e-kreta.hu/ felületén.

Ez a felület 2021. június 15-én nyílik meg, addig nincs lehetőség a kitöltésre. A KRÉTA e-ügyintézői felületén a „Beiratkozás középfokú intézménybe (BKI)” menüpontra kattintva tudják megkezdeni a beiratkozást.  Az online felület használatához további segédlet elérhető az alábbi linken: https://tudasbazis.ekreta.hu/

Az adatok megadására két lehetőség van:

1.) A szülő (gondviselő) az általános iskolai azonosítójával és jelszavával jelentkezzen be az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Tanulói belépéssel nem elérhető a menüpont, ezt csak szülő/gondviselő végezheti el. A felületen a korábban rögzített adatok automatikusan töltődnek, ezeket lehet módosítani és elfogadni. Ez a beiratkozás legegyszerűbb, ajánlott módja.

2.) Amennyiben a szülő (gondviselő) nem rendelkezik e-KRÉTA hozzáféréssel, az e-Ügyintézés menüponton keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával be tud lépni a beiratkozó felületre. Itt töltse ki a felvett tanuló adatait, majd válassza ki a középfokú intézményt, ahová gyermeke felvételt nyert. Az elektronikus ügyintézői felületen rögzített adatok (oktatási azonosító, teljes név, születési hely, születési idő) alapján a rendszer felismeri a leendő diákot. Ebben az esetben nyomtatványt generál és nyugtázza a beküldött adatokat. Figyelem! Mobiltelefonos alkalmazáson keresztül azonban egyik esetben sem működik az online beiratkozás.

3.) Amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő nem tudja rögzíteni a kívánt adatokat az e-KRÉTA felületén, úgy az azonosításra alkalmas iratokat a nyári ügyeleti időpontokban lehet bemutatni a gimnázium titkárságán. Ezek a következők: június 30.; július 14. és július 28.; augusztus 11. és augusztus 25., 9-13 óra között.

Diákigazolvány: a diákigazolvány igénylése díjmentes. A beiratkozás előtt a felvett tanulónak a lakhelye szerinti Kormányhivatalban kell igényelnie a diákigazolvány elkészítéséhez szükséges NEK-adatlapot. A folyamat során fényképet és aláírásmintát rögzítenek.

A 8. osztályos bizonyítványt le kell adni a beiratkozás napján. Amennyiben még nem kapták meg a bizonyítványt, ezt szintén megtehetik az ügyeleti napokon. A tankönyvek minden tanulónknak ingyenesek, ezt szeptemberben vehetik át a diákok, akárcsak a diákigazolványokat.

Kérjük Önöket, továbbra is kövessék figyelemmel információkért iskolánk honlapját és tanuló a felvételekor megadott e-mail címet !

A 2021/2022-es tanév első teendőinek híre mellett minden radnótis tanulónknak és családjának kellemes szünidőt kívánunk! Vigyázzanak egymásra!