Tisztelt Szülők! Kedves leendő radnótis Diákok!

Az idei tanévben elektronikus úton történik a beiratkozás, a KRÉTA e-ügyintézés felületén. Ez a felület 2020. június 15-én nyílik meg, addig nincs lehetőség a kitöltésre. A KRÉTA e-ügyintézői felületén a „Beiratkozás középfokú intézménybe (BKI)” menüpontra kattintva tudják megkezdeni a beiratkozást. Itt elérhető a segédlet az online felület használatához.Az adatok megadására két lehetőség van:

1.) A szülő (gondviselő) az általános iskolai azonosítójával és jelszavával jelentkezzen be az általános iskola e-Ügyintézés felületre. Tanulói belépéssel nem elérhető a menüpont, ezt csak szülő/gondviselő végezheti el. A felületen a korábban rögzített adatok automatikusan töltődnek, ezeket lehet módosítani és elfogadni.

2.) Amennyiben a szülő (gondviselő) nem rendelkezik e-KRÉTA hozzáféréssel, az e-Ügyintézés menüponton keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával be tud lépni a beiratkozó felületre. Itt töltse ki a felvett tanuló adatait, majd válassza ki a középfokú intézményt, ahová gyermeke felvételt nyert. Az elektronikus ügyintézői felületen rögzített adatok (oktatási azonosító, teljes név, születési hely, születési idő) alapján a rendszer felismeri a leendő diákot. Ebben az esetben nyomtatványt generál és nyugtázza a beküldött adatokat. Figyelem! Mobiltelefonos alkalmazáson keresztül azonban egyik esetben sem működik az online beiratkozás.

A beiratkozás határideje: 2020. június 24.

Amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő nem tudja rögzíteni a kívánt adatokat az e-KRÉTA felületén, úgy az azonosításra alkalmas iratokat nyári ügyeleti időpontokban lehet bemutatni a gimnázium titkárságán. Ezek a következők: június 24.; július 8. és július 22.; augusztus 5. és augusztus 19.

Diákigazolvány: a diákigazolvány igénylése díjmentes. A beiratkozás előtt a felvett tanulónak a lakhelye szerinti Kormányhivatalban kell igényelnie az igazolványt. A folyamat során fényképet és aláírásmintát rögzítenek. Az ott kapott NEK adatlapra (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) és a lakcímkártya másolatára szükség van a beiratkozáshoz! A felületen csatolni kell a TAJ-kártyaszemélyi igazolvány és születési anyakönyvi kivonat másolatát is!

A 8. osztályos bizonyítvány másolatát szintén kérjük csatolni a jelentkezéskor, ez feltétele a beiratkozásnak. Amennyiben még nem kapták meg a bizonyítványt, természetesen ezt későbbiekben is be lehet mutatni a gimnáziumban. A tankönyvek minden tanulónknak ingyenesek, ezt szeptemberben vehetik át a diákok, akárcsak a diákigazolványokat.

A 2020/2021-es tanév első teendőinek híre mellett minden radnótis tanulónknak és családjának kellemes szünidőt kívánunk! Vigyázzanak egymásra!