A tanulóknak 2019. december 6-ig a tanulói jelentkezési lap benyújtásával kell jelentkezniük az írásbeli vizsgákra. Ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, a későbbiekben az írásbelin túl az adott intézménybe is jelentkezni kell (2020. február 19-ig esedékes).

A december 6-ig beküldendő jelentkezési lapot abba a vizsgát meghirdető középiskolába kell a tanulónak benyújtania, ahol a központi írásbeli vizsgát meg kívánja írni. A tanuló maga dönti el, melyik vizsgaszervező intézménybe nyújtja be a központi írásbeli vizsgára való jelentkezési lapját, függetlenül attól, hogy a későbbiekben, a felvételi eljárás keretében melyik középfokú intézménybe kíván majd jelentkezni, és milyen jelentkezési sorrendet jelöl meg.

Az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező tanulóknak a jelentkezési lap benyújtása mellett (december 6.) pályázati csomagot is be kell nyújtaniuk december 11-ig. A pályázatot – kedvezőbb feltételek mellett – önkormányzatok helyett az iskoláknak kell benyújtaniuk! A pályázati csomag itt érhető el.