Gimnáziumunk és a Szegedi Tudományegyetem (BTK) a 2018/19-es tanévben  közös tehetséggondozó projektben vett részt. Ennek keretében öt diákunk kapott lehetőséget arra, hogy megismerkedjen a tudományos kutatómunka kihívásaival, a prezentációs technikákkal. A program zárórendezvényén Huber Máté tanár úr tartott előadást az érdeklődő egyetemistáknak, mentorált diákjainkat pedig Dobó Ajsa 10.D osztályos tanuló képviselte Középiskolások nyelvtanulási motivációi egy kérdőíves felmérés tükrében prezentációjával.
Ajsa  a tanév során  sikerrel vett részt  az Országos Tudományos Diákköri Konferencia  szegedi előválogatóján,  ezt követően pedig az országos szakmai zsűri is támogatta indulását a 2019 áprilisában Esztergomban rendezendő  Tanulás- és Tanításmódszertani, Tudástechnológiai Szekcióban, ahol diákunknak tanárszakos egyetemistákkal kell összemérnie tudását.

A tehetséggondozó program résztvevői voltak még Kukovecz Ákos (11. M), Patyi Izabella és Paragi Enikő (10. D), valamint Bagi Bernadett (11. D) osztályos tanulók.

A projektben együttműködő mentortanárok: Várhidi Gyula és Huber Máté tanár úr, a Bölcsészkar részéről pedig dr. Dávid Kinga és Zentainé dr. Kollár Andrea tanárnő, illetve dr. Szécsényi Tibor, dr. Vajda Zoltán és dr. Virág Zoltán tanár úr.

A projekt az  NTP-HHTDK-18 azonosítójú pályázat, „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása” elnevezésű program keretében valósult meg.A versenyről bővebben: https://otdk2019.btk.ppke.hu/