A 2000-2001. tanévben kezdték meg tanulmányaikat az Arany János Tehetséggondozó Program első tanulói. Az elmúlt 17 év gyakorlata bizonyítja, hogy a programban részt vevő diákok valódi segítséget, tehetségük kibontakoztatásához megfelelő légkört és lehetőségeket kapnak a programtól.

Az AJTP központi honlapja, további tudnivalók.

A programba való jelentkezés feltételeiről (családsegítő szolgálat ajánlása, rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény vagy hátrányos helyzet igazolása alapján lehet a programba jelentkezni) a mellékletekben olvashatnak!A mellékletek elérhetők a hír címsorára vagy a ‘tovább’-ra kattintva.

Lehetőség a felemelkedésre: az Arany János Tehetséggondozó Program

A 2000-2001. tanévben kezdték meg tanulmányaikat az Arany János Tehetséggondozó Program első tanulói. Az elmúlt 17 év gyakorlata bizonyítja, hogy a benne részt vevő diákok valódi segítséget, tehetségük kibontakoztatásához megfelelő légkört és lehetőségeket kapnak a programtól.Iskolánk, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium az országos és nemzetközi szinten is kiemelkedő tagozatos oktatás mellett a Szegedi Városi Kollégiummal együttműködve alapító intézményként vesz részt a tehetséggondozó programban. Eredményeink bizonyítják, hogy az abba bekerülő nehéz sorsú, esetleg hátrányos helyzetű tanulók az 5 éves képzés során – noha társaiknál jóval messzebbről indulnak a gimnáziumi éveknek – sikerrel teljesítik az egyéb osztálytípusok diákjai elé támasztott elvárásokat is, ezáltal magabiztosan szereznek érettségi bizonyítványt, és tanulnak tovább valamely felsőoktatási intézményben.

Azon túl, hogy a tanulók gimnáziumi érettségivel hagyják el iskolánkat, a program biztosítja számukra a nyelvvizsga-bizonyítvány, a nemzetközi számítógép-kezelői (ECDL) vizsga és a jogosítvány megszerzésének lehetőségét is. Támogatja továbbá a kollégiumi lakhatást, az étkezést és rászorultságtól függően akár a ruházkodást is. Mindemellett a gyerekek rendszeresen vehetnek részt tanulmányi kirándulásokon, kulturális programokon.

VÁRJUK mindazon rászoruló tanulók jelentkezését, akikről tanáraik úgy gondolják, hogy megfelelő körülmények biztosításával, gondoskodó segítséggel kiemelkedő teljesítményre képesek, egyszersmind magabiztosan helytállnak majd gimnáziumunk és későbbi választott felsőoktatási intézményük kihívásai előtt. Nyílt nap: 2017. november 27. (hétfő), 16:30. Telefonszám: 62-548-936 Programfelelős: Dr. Nagy Anett és Plugor Magor.