A Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium a HVG által összeállított 100 legjobb középiskola rangsorában idén a 18. helyen végzett (a rangsor a 10. évfolyamosok 2016-os országos kompetenciamérésének eredményeit, a 2016-os érettségi eredményeit magyar nyelvből és irodalomból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint a középiskolákból a hazai felsőoktatásba 2016-ban felvételt nyert diákok felvételi pontszámának átlagát súlyozta). Ez a legjobb dél-alföldi helyezés.

Az Iskolaválasztó 2017-es rangsora iskolánkat a 10 legsikeresebb állami középfokú iskola rangsorában a győri Kazinczy Gimnáziummal együtt a 6. helyre sorolta, és ezzel iskolánk a győriekkel megosztva a legsikeresebb vidéki gimnáziumi helyezést érte el (ez a számítás is elsősorban a 2015/2016-os tanév adatain alapul).

A közelmúltban a Magyar Krónika is riportot közölt hasábjain az iskolánkban működő Arany János Tehetséggondozó Programról. A rangsorok részleteit, illetve az Arany János Programról szóló riportot a mellékelt dokumentumokban olvashatják.