Csapatunk hatalmas küzdelemben, drámai végjáték után fél ponttal megelőzte az előzetes rangsor alapján esélyesebb – nemzetközi mesterrel felálló – miskolci csapatot, így megszerezte újabb bajnoki címét a Sakk Diákolimpián. Gratulálunk a csapatnak és a radnótis sakkcsapatainkat évek óta támogató Mike János tanár úrnak!

Az immár hagyományosan Szombathelyen tartott döntőben a középiskolások között 26 csapat vett részt az országos döntőn. A 8 fordulós, svájci rendszerű versenyen a következő eredmény alakult ki:

1. Radnóti Gimnázium, Szeged 23,5 pont
2. Zrínyi Gimnázium, Miskolc 23 pont
3. Bolyai Gimnázium, Szombathely 19 pont
4. Egyetemi Katolikus Gimnázium, Budapest 19 pont
5. Boronkay Szakgimnázium, Vác 18,5 pont
6. Fazekas Gimnázium, Budapest 18 pont

Csapatunk tagjai: 1. táblán Szajbély Zsigmond (12.M); 2. táblán Tubak Dániel (9.M); 3. táblán Kelemen Dávid (9.M); 4. táblán Vályi Blanka (11.B); tartalék: Kiss Rebeka (9.A)

A verseny krónikájához tartozik, hogy a 2., a 3. és a 4. táblán egyaránt csapatunk tagjai szerezték meg a tábladíjat. Külön kiemelendő Kelemen Dávid teljesítménye, aki mindössze fél pontot veszítve, 7,5 pontjával a mezőny legeredményesebb versenyzője lett.


Bár tábladíjat nem nyert, Szajbély Zsigmond mégis országosan egyedülálló teljesítményt tudhat magáénak: összesen hat (!) alkalommal szerepelt a középiskolások között az 1. táblán a Diákolimpiákon. A közben elért eredményei is utolérhetetlenek: négy bajnoki cím, egy 2. helyezés, és egy 8. helyezés. Szívből gratulálunk, Zsiga! Sok sikert kívánunk további tanulmányaidhoz, és csapatunk mindig szívesen lát az elkövetkezőkben szakvezetőként! Köszönjük!