Tisztelt Szülők! Kedves Felvételizők!

Az ideiglenes felvételi jegyzéket (rangsort) – tagozatokra bontva – a csatolt dokumentumokban olvashatják.

Az alábbi információkkal szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek.

A kilencedik évfolyamra jelentkezők közül sokan nem csak egy tanulmányi területre (tagozatra) adták be a jelentkezésüket iskolánkba, és minden bizonnyal többen vannak olyanok is, akik nem gimnáziumunkat jelölték meg az első helyen. Így – mint minden évben – az idén is sokan kikerülhetnek a biztos bejutó helyekről, mivel első helyen másik tagozatot vagy iskolát jelöltek meg. Nézzünk egy példát! Ha egy 30 fővel meghirdetett tagozat esetén valakit a 42. helyen rangsoroltunk, a felvételiző úgy gondolhatja, hogy nem jutott be a megcélzott helyre. Azonban lesznek olyan a rangsorban előtte végzett diákok, akik iskolánk másik tagozatára felvételt nyertek. Ők kilépnének előle a sorból, így máris előrébb kerül. Emellett lesznek olyan előtte végzett diákok is, akik valójában másik iskolában szeretnének továbbtanulni. A sorból ők is kilépnek. Így a 42. hely valójában sokkal előkelőbbet jelent: a felvételi sikeres lehet. A „mozgás” mértéke természetesen függ a választott tagozattól.

Tájékoztató jelleggel csatolunk egy olyan összesítő táblázatot is, amely megmutatja, hogy az elmúlt években hányadik helyen rangsorolt diák jutott be az egyes tagozatra.

Tisztelt Szülők!

Fontosnak tartjuk, hogy valós információk alapján döntsenek. Készséggel állunk rendelkezésükre a 62-548-936-os telefonszámon, vagy akár személyesen a titkárságon is. Ha kérdésük van, február 29-től várjuk telefonjukat, megkeresésüket! (Gimnáziumunkban február 22 – 28. között síszünet lesz, ezért kérjük a türelmüket. Ugyanakkor úgy gondoltuk, hogy célszerű minél hamarabb informálni Önöket az eredményekről.)

Mindenképpen javasoljuk, hogy a sorrend megállapításánál alapvetően a tanuló választását vegyék figyelembe!

Köszönjük megtisztelő bizalmukat!