Június 30. és július 5. között a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség rendezésében Velencén szervezték a Természetjáró Diákok Országos Találkozóját. Nevében találkozó, de tartalmában komoly verseny: éjszakai és nappali tájékozódási, városismereti és elméleti verseny, valamint teljesítménytúra állt akadályként a 3-5 fős csapatok előtt. Jártak Székesfehérvárott, a Velencei-hegységben a pákozdi Ingóköveknél, hajóztak a Velencei-tavon, elkerekeztek a pákozdi csata emlékművéhez.
Csapataink szépen helytálltak. Az összesített versenyben második helyezést ért el a Vajda Balázs (volt 12.A), Hegedűs Barnabás, Józsa Kornél, Tóth Kornél (ők az idén 12.A osztályosok) alkotta kvartett. A kilencedik helyen zárt a Tárnok Mónika, Krizsán Alexandra és Soós Ádám (mind 11.C) alkotta trió, míg a Pipis Bence, Polányi Márta, Gyuris Ágota (10.A) csapata tizedik lett.

Gratulálunk nekik, hiszen becsülettel képviselték iskolánkat az országos természetjáró versenyen.

Aki végigküzdötte a versenyt 65 km-t gyalogolt, és 30-at kerékpározott, és persze sok szép élménnyel gyarapodott. Várjuk azokat, akik ezt jövőre Szántódon és Tihanyban újra megpróbálnák! A csapat felkészítője és kísérője Csányi Sándor tanár úr volt.