A Külügyminisztérium 2008-ban indította el az Iskolánk Európa projektjét, az Európai Unió intézményeiben és más államaiban már nagy múltra visszatekintő rendezvénysorozat, a „Back to School – Vissza az iskolába” mintájára.

A program során a Külügyminisztérium vezetői, illetve uniós szakpolitikákkal foglalkozó diplomatái 2012. április és május folyamán visszalátogatnak egykori középiskolájukba, hogy ott rendhagyó tanóra keretében különböző uniós témákról beszélgessenek a diákokkal, és megosszák velük a munkájuk során szerzett élményeiket, tapasztalataikat. A személyes történetek révén a diákok bepillantást nyerhetnek a diplomácia és az uniós döntéshozatal kulisszái mögé, megismerkedhetnek azokkal a karrierlehetőségekkel, amelyeket ez a terület kínálhat a pályakezdő fiataloknak.

Gimnáziumunkba Dr. Révai-Bere Norbert (1990-ben érettségizett egykori diákunk) a Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának vezető tanácsosa látogatott el. Bízunk benne, hogy e rendhagyó, érdekfeszítő történelemórát más alkalommal is meg tudjuk ismételni. Örömmel vesszük egykori diákjaink hasonló jellegű megkeresését!