1 arany-, 3 ezüst- és egy bronzérem a radnótis diákok mérlege a nemzetközi diákolimpiákon. Biológia:
A versenyt július 11. és 17. között rendezték meg 229 diák részvételével. A legrangosabb nemzetközi biológiaversenyen Magyarország csapata másodszor indult el, és ezúttal is kimagasló teljesítményt nyújtott. Az együttes négy diákja összesen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, így az éremtáblázaton a magyarok a nyolcadik helyen végeztek a közel 60 résztvevő ország között – adta hírül közleményében Bán Sándor, a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesületének elnöke.
Az aranyérmes Nászai Máté gyakorlati eredményei és az ezüstérmes Szentirmai Márton elméleti megoldásai messze megelőzték a többi európai diák eredményeit. Mindkét fiatal és a bronzérmes Hawchar Fatime is a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja. Rehó Bálint, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnáziumban tanulója ezüstérmet szerzett.
A fiatalok eredményes felkészítését a Szegedi Tudományegyetem Biológiai Tanszékcsoportjának oktatói és a Magyar Biológiatanárok Országos Egyesületének (MABITE) tagjai végezték. Idén olyan – korábban legyőzhetetlennek hitt – csapatokat is sikerült maga mögé utasítania a magyar együttesnek, mint India, Oroszország vagy Ausztrália versenyzői. A vetélkedőben hat távol-keleti ország és az Egyesült Államok tanulói előzték meg a magyar diákokat. (Forrás: hvg.huMatematika:
Az 52. Nemzetközi Matematikai Diákolimpiát (IMO 2011) Hollandiában, Amszterdamban rendezték 2011. július 13-24. között. A megmérettetésen százegy ország ötszázhatvannégy versenyzője vett részt. A magyar csapat két ezüst- és három bronzéremmel holtversenyben 25. lett az országok közötti pontversenyben.A csapat tagja volt iskolánk tanulója Nagy Donát is, aki ezüstérmet szerzett.
http://imo-official.org/participant_r.aspx?id=19752 Fizika:
A fizika diákolimpiát (IphO 2011) Thaiföldön rendezték meg 2011. július 11-17. között. Gimnáziumunk tanulója Börcsök Bence ezüstérmet szerzett. Az öt diákból, két csapatvezetőből (Honyek Gyula, ELTE, Radnóti Miklós Gyakorlóiskola és Vankó Péter, BME, Fizikai Intézet) és egy megfigyelőből (Vigh Máté, ELTE, Fizikai Intézet) álló magyar csapat 2011. július 9-én Zürichen keresztül repült Bangkokba. Az elméleti fordulóra az ünnepélyes megnyitó után, július 12-én került sor, a kísérleti forduló pedig egy pihenőnap közbeiktatásával, július 14-én zajlott le. Szerencsés szakmai változás, hogy az előző évek gyakorlatához képest idén nagyon lerövidültek a feladatok szövegei. Az ötórás elméleti fordulóban három feladatot kellett megoldaniuk a diákoknak. Az első feladatban a Napból, a Földből és egy műholdból álló rendszer mozgását kellett vizsgálni. A két égitesthez képest elhanyagolható tömegű műhold pályájának vannak stacionárius pontjai (ezek az ún. Lagrange-pontok), melyek körüli kis rezgések periódusidejét kellett kiszámítani. A második feladatban egy elektromosan feltöltött szappanbuborék levegőben történő lebegésének feltételét kellett megadniuk a versenyzőknek. A harmadik, Rutherford születésének 100. évfordulójára készült feladat pedig töltött ionok semleges atomokon való szóródásával foglalkozott. A feladat nehézségét az adta, hogy a szórócentrumként viselkedő semleges atomok a közeledő ionok hatására polarizálódtak. A mérési fordulóra, mely két részből állt, szintén összesen 5 óra állt a versenyzők rendelkezésére. Az első részben a digitális tolómérő működési elvével ismerkedhettek meg a diákok. A kapacitív elven működő digitális tolómérőben két, fésűfog alakú kondenzátorlemez helyzetének változásával válik lehetővé a távolság precíz mérése. A második részben egy csőből és egy ismeretlen helyzetű golyóból álló ún. mechanikai fekete doboz paramétereit kellett kreatív módon, egyszerű méréssorozattal meghatározni. (Forrás: www.fizika.elte.hu)
 http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szegedi_eremeso_a_nemzetkozi_diakolimpiakon/2232661/