A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium humán tagozata történelmi vetélkedőt hirdet 6. és 7. osztályos általános iskolás diákok részére.

A vetélkedő témakörei:
1. Az ókor nagyjai – Antik harcmezőkön
2. Árpád örökében – Történelmünk az Árpád-ház idején
3. Út az ismeretlenbe – A nagy felfedezések kora

A vetélkedő menete:
1-3.forduló: Mindhárom témakörből egy-egy feladatsort kell megoldani és visszaküldeni a megadott határidőig e-mailben (toriverseny@rmg.sulinet.hu) vagy postai úton (Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8.). A feladatsorok elérhetők lesznek a gimnázium honlapján, illetve az 1. forduló megoldását beküldők részére eljuttatjuk a következő fordulók feladatait.
Beküldési határidők:
1. forduló – 2011. január 28.
2. forduló – 2011. február 25.
3. forduló – 2011. március 25.

Döntő
Az előző fordulók eredményei alapján 8 versenyző mérheti össze tudását a döntőben, ahol mindhárom témakörből lesznek feladatok. A döntő tervezett időpontja: 2011. április 13.

Nevezés:
A versenyre nevezni az 1. forduló feladatsorának beküldésével lehet. Nevezési díj nincs, a vetélkedőn való részvétel mindenki számára ingyenes.

Díjazás:
A döntőbe jutott versenyzők helyezésüktől függően tárgyjutalomban részesülnek, emellett a verseny győztese térítésmentesen részt vehet a 2011 őszén induló felvételi előkészítő szakkörünkön. Az egyes fordulók eredményei az iskola honlapján megtekinthetők lesznek.

A vetélkedővel kapcsolatos kérdéseket erre az e-mail címre kérjük elküldeni: toriverseny@rmg.sulinet.hu   

Mindenkinek eredményes versenyzést kívánunk!

AZ ELSŐ FORDULÓ FELADATAIT A CSATOLT DOKUMENTUMBAN TALÁLJÁTOK!

TÁMOP 3.4.3-2008 / 2-2009-0052