Iskolánk a National Geographic bázisiskolája lett.

A középiskolások nyitott, érdeklődő közönség a világ jelenségei és történései iránt, és nem mindig tudják hol keressenek válaszokat kérdéseikre. Nehezen tesznek különbséget a valódi és az áltudományos magyarázatok között. A National Geographic Online segíteni szeretné a tájékozódásukat, ezért együttműködést szeretne kialakítani néhány középiskolával. A formálódó bázisiskolai együttműködés második partnere  lesz – az elmúlt évek tanulmányi versenyeinek sikerei nyomán –  gimnáziumunk.

A partnerségi kapcsolat jegyében az NG Online vállalja, hogy folyamatosan tájékoztatja gimnáziumunkat a középiskolásokat érdeklő illetőleg érintő rendezvényekről, támogatja az iskola földrajzoktatását, a tanulók földrajzversenyekre való felkészülését, a földrajzból érettségiző illetve továbbtanuló diákokat, emellett igyekszik válaszokat adni a diákok tudományos kérdéseire is. A bázisiskola rendezvényein szakmai előadásokkal, kiállítással stb. hozzájárulunk az iskola kulturális életének sokszínűvé tételéhez.

A szerződés aláírására 2010. november 17-én 14:15-kor kerül sor a földrajzi előadóban. Az aláírást követően egy előadást hallgathatnak-nézhetnek meg az érdeklődők Bretagne-ról.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!