Ebben az évben a Csongrád megyei Természetbarát Szövetség rendezte a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozóját Csongrádon a Körös-torokban. A versenyzőknek az éjszakai és nappali tájékozódási versenyen a térképen megjelölt pontokat kellett megadott időre megkeresni a terepen. Az elméleti megmérettetésen tájékozódással, természetismerettel, turisztikával, Magyarország, nemzeti parkjaink és Csongrád megye ismeretével kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. A városismereti versenyben Csongrád városának felfedezése volt a cél, a teljesítménytúrán pedig Szegvártól Csongrádig kellett gyalogolni a rekkenő hőségben.

Csapataink – a hagyományohoz híven – szépen szerepeltek.
A középiskolások versenyében első helyen végzett a Gyetvai Ágnes (12.A), Csányi Gergely (volt 12.M), Csányi Máté (11.M), Fekete Dorottya (volt 12.A), Király Attila (volt 12.M) összeállítású csapatunk.
Az általános iskolások között a Zoltán Éva, Bosnyák Martin, Kovács-Deák Máté, Varga Dudás Zsófia (mind 8.M) összeállítású csapatunk második, a Böszörményi Éva, Óvári Tímea, Kis János, Mayer Péter (mind 9.M) csapata ötödik helyezést ért el..