Igen: jöttek, láttak, győztünk!

Az idén indult színházi DIÁKSZEM-akcióban, amelyre pályamunkákat írhattak a diákok, a MI GIMNÁZIUMUNK bizonyult a legsikeresebbnek. Ezért május 12-én ellátogatott hozzánk A SZEGEDI KORTÁRS BALETT!

Teljes létszámban érkeztek vezetőjükkel, az idén Kossuth-díjjal kitüntetett JURONICS TAMÁSSAL az élen. Köszönet illeti meg a társulat kommunikációs szakemberét, PATAKI DORKÁT is, aki a pályaműveket gondozta és a találkozást szorgalmazta.

Emlékeztetőül:
Bizonyára tudjátok, hogy idén nagy sikerrel működött a Színház DIÁKSZEM- programja, melynek keretein belül sok balett-előadást láttunk. Az előadásokról több diák is írt esszéket, amelyeket Maláj György szervező közvetítésével eljuttattunk a Kortárs Balett Társulatához.

A győztes pályamunkát SZALAI FLÓRA 10.D osztályos diákunk írta a Csipkerózsika című balettról. Ezt olvashattátok már a márciusi suliújságban is. Tanára: Fabulya Andrea tanárnő.

JURONICS TAMÁS EMELLETT KIJELENTETTE, HOGY A LEGJOBB MŰVEKET A RADNÓTISOK ÍRTÁK. MINDEN ALKOTÓNAK SZERETETTEL GRATULÁLUNK, ÉS FIGYELEM: JÖVŐRE IS LESZ DIÁKSZEM! VÁRJUK ÍRÁSAITOKAT!

A látogatásról bővebben a szeptemberi iskolaújságban olvashattok majd.