Június 3-án (kedd) 14 órakor a Hetek Csoportja előadást tart iskolánkban a 301-es teremben Az előadás címe: „Hangya, küzdj és bízva bízzál!„.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

„HANGYA KÜZDJ ÉS BÍZVA BÍZZÁL!”

avagy
…amelyik probléma nem oldódik meg magától az nem érdemes arra, hogy megoldjuk.

Tanmesék 50 percben.

„Műsorunk vezérfonalát, így címét is La Fontaine, e meghasonlott francia Tücsök meg a hangya című meséje ihlette. Hát igen, kérem. A hangya meg a tücsök. Ez a páros úgy összenőtt mindannyiunk tudatában, akárcsak Hacsek és Sajó, Stan és Pan, Kohn és Grün vagy Süsü és Bodrogi. Egyik a másik nélkül mára már elképzelhetetlen.
Összeállításunkban is ennek a két típusnak – egyfelől: az egész életét végigdolgozó, minden izmát megfeszítő, építő ember, másfelől: a bohém, individualista, a költészet és a szépség hatalmában hívő, alkotó egyén örök konfliktusát és megoldhatatlan problémáját szeretnénk néhány példával szemléltetni.
Az előadás visszaröpít a 1900-as évek elejei kávéházak és kabarék miliőjébe. Klasszikusnak számító kabarétréfák, novellák és jelenetek kerülnek színre.
Szerzők: Karinthy Frigyes, Nóti Károly, Örkény István, Molnár Ferenc, La Fontaine, Hajnóczy Péter . Színhely: „kávéház” 3 asztal, 5 szék, 1 fogas.”
forrás: www.grandcafe.szeged.hu

Szereplők:

– Borovics Tamás
– Gömöri Krisztián
– Harsányi Attila
– Melkvi Bea
– Pataki Ferenc